Tatliaskim
ET ve Tavuk YeMeKLeRi 81988cauba10

TURKISHNIGTS~PORTAL`A HOSGELDINIZ
IYI EGLENCELER DILERIZ

Tatliaskim
ET ve Tavuk YeMeKLeRi 81988cauba10

TURKISHNIGTS~PORTAL`A HOSGELDINIZ
IYI EGLENCELER DILERIZ

Tatliaskim
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yapET ve Tavuk YeMeKLeRi I_icon_mini_members7rujj

 

 ET ve Tavuk YeMeKLeRi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
SeNoL
ADMIN
My Heart Will Go on

ADMINMy Heart Will Go on
SeNoL


Erkek
Başak
Mesaj Sayısı : 1773
Nerden : CH
Meslek : Fitness
Lakap : DeLiK@p
ET ve Tavuk YeMeKLeRi Isvicr10
Ruh Hali : ET ve Tavuk YeMeKLeRi Bilgin10
Points : 2919

Reputation : 10
Kayıt tarihi : 29/03/08

ET ve Tavuk YeMeKLeRi Empty
MesajKonu: ET ve Tavuk YeMeKLeRi   ET ve Tavuk YeMeKLeRi EmptyPerş. Haz. 05 2008, 21:03

Susamlı Tavuk
ET ve Tavuk YeMeKLeRi Susamlitavuk6ju5ei
Malzemeler:
4 derisi ayıklanmış tavuk göğüs fileto (750 gr.)
Terbiye sos için: 4 taze soğan
5 diş sarmısak
2 çorba kaşığı susam
1 1/2 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı soya sosu (60 ml.)
1/2 su bardağı haşlanmış barbunya fasulye (100 gr.)
3 çay kaşığı biber salçası (15 gr.) 2 çorba kaşığı zeytinyağı (30 ml.)
1 çorba kaşığı sirke
3 çay kaşığı domates salçası
Dileğe göre 3 çay kaşığı susam yağı
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Kuru barbunya fasulyeyi sıcak suda 2 saat ıslattıktan sonra tuzlu suda haşlayın ve süzün. Tavuk göğüslerini bir naylonun arasına koyup, döverek inceltin. Haşlanmış kuru barbunya, biber salçası, zeytinyağı, taze soğan, sarmısak, susam, şeker, soya sosu, tuz, karabiber, sirke ve domates salçasını robotun ana haznesinde karıştırın. İnceltilmiş tavuk göğüslerinin her iki yüzünü de hazırladığınız terbiye karışımıyla kaplayın ve üstleri kapalı olarak 1 saat bekletin. Dinlendirilmiş tavuk göğüslerini kokusuz ızgarada her yüzünü en az 5`er dk. olmak üzere pişirin ve yeşilliklerle servis yapın. Üzerlerine bir tutam daha susam serpin.

afiyet olsun arkadaslar
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://tatliaskim.yetkinforum.com
SeNoL
ADMIN
My Heart Will Go on

ADMINMy Heart Will Go on
SeNoL


Erkek
Başak
Mesaj Sayısı : 1773
Nerden : CH
Meslek : Fitness
Lakap : DeLiK@p
ET ve Tavuk YeMeKLeRi Isvicr10
Ruh Hali : ET ve Tavuk YeMeKLeRi Bilgin10
Points : 2919

Reputation : 10
Kayıt tarihi : 29/03/08

ET ve Tavuk YeMeKLeRi Empty
MesajKonu: Geri: ET ve Tavuk YeMeKLeRi   ET ve Tavuk YeMeKLeRi EmptyPerş. Haz. 05 2008, 21:04

Güneydoğu Usülü Hindi Şiş

Malzemeler:
12 adet But Çöp Şiş
1 çorba kaşığı Yoğurt
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1/2 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 adet soğan
2 diş sarmısak
Tuz
Meyhane pilavı:
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1 çorba kaşığı taze kıyılmış maydanoz
1 adet soğan
2 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
60 gr. Tereyağı

Pişirme Süresi: 45 dakika
4 Kişilik

Hazırlanışı:
Hindi but şişleri sıvı yağ, yoğurt, domates salçası, pul biber, kırmızı toz biber, kimyon, kekik, karabiber, soğan suyu ve dövülmüş sarmısak ile harmanlayın. Hazırladığınız hindi şişleri buzdolabında yarım saat kadar bekletin. Bir tencerede tereyağını eritip piyaz doğranmış soğan ve sivri biberleri soteleyip ayıklanıp yıkanmış bulguru kıtırlaşıncaya kadar kavurun. Tencereye salçayı ilave edip kısa bir süre daha kavurduktan sonra kabuğu soyulup piyaz doğranmış domatesleri ve pul biberi ilave edip tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Tencereye bulgurların üstünü örtecek kadar kaynar hindi suyu ilave edip kısık ateşte pişirin. Meyhane pilavını dinlenmeye alıp üstüne taze kıyılmış maydanozu serpip karıştırın. Hazırladığınız hindi şişleri ızgarada veya tavada pişirip yanında meyhane pilavı, roka yaprakları, limon ve turp dilimleri , ızgara edilmiş domates ve biber ile servis yapın
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://tatliaskim.yetkinforum.com
 
ET ve Tavuk YeMeKLeRi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Tatliaskim :: ♥♥ FARKLI DÜNYALAR ♥♥ :: Yemek ve Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: